unike & friske

opplevelser

Foretrekker du topptur, fisking etterfulgt av badstue, eller å slappe helt av med god mat på bordet. Vi har løsninger som vil gjøre din tur minnerik.

Vatnelian ligger vakkert til ved Ordal i Kviteseid Kommune. Med sin usjenerte og luftige beliggenhet, har stedet store muligheter for både ute- og inneaktiviteter.

Gode parkeringsmuligheter og fremkommelighet hele året, gir gode rammer for store opplevelser. Den gamle fjellgården med sydvendte hytter holder høy standard med moderne fasiliteter. Her kan man nyte naturskjønne omgivelser i en behagelig atmosfære. 

Turer i fjellet

__________________

Rundt Vatnelian ligger det et utall av fjelltopper, så mulighetene er mange for en topptur.

Den mest kjente toppen i området heter Ordalsåta, 1137 m.o.h, og på et fjellplatå like ovenfor Vatnelian ligger et idyllisk fjellvann som heter Ljåmanntjønn, der man kan både fiske og bade.

Skiløyper

__________________

Vatnelian er tilknyttet Morgedal området, som i mange år har blitt kalt Skisportens Vugge.

Det er rikelig med skiløyper og muligheter både for den som ønsker en hyggelig tur med familien, utfordrende fjelløyper og den ekstreme offpiste kjøreren.

Status for oppkjørte løyper
Previous
Next

Robåt og fiskemuligheter

__________________

Vatnelian grenser til Nystaulvatnet som er godt egnet både til fiske og opplevelser.

En robåt som tilhører eiendommen kan benyttes av gjestene. Ønsker man en lengre rotur er det mulig å ro gjennom en sjarmerende naturkanal som binder Nystaulvatn til Liervatn.

Vierli Skisenter

__________________

Vierli Skisenter har fem skitrekk og 6575 meter med nedfarter som ligger over 1000 m.o.h. fordelt på 9 nedfarter.

De tilbyr masser av hopp, big jumps, rails, stor skiutleie samt skiskole. Vierli ligger cirka 1 times kjøretur fra Vatnelian.

Link til Vierli Skisenter

Med naturskjønne omgivelser er det duket for fantastiske opplevelser alle 4 årstider